7 Şubat 2008 Perşembe

..adıM yok..

*
"adı yok çocukluğumdu."

başlarda okul çıkışlarında, lise üniformamla gittiğim kültür merkezinin meyvesi..salı günlerinin vazgeçilmez 2saatiydi. toplantılarımız için etüdlerden kaçtığım,geceden ödevlerimi yetiştirip salıya iş bırakmayışımdı.
*
"adı yok özverimdi."

yeni sayı için yazı yazmaya çalışmak, beğenilen yazımın yüzümde oluşturduğu kocaman gülümsemeydi, hiçbişeyin yok edemediği."
*
"adı yok sevgiydi"

tek bi amaç için bir çok yürekti.birlikte kutlanan doğum günleri,pikniklerimiz için ilk kez denediğim pasta tariflerimdi.elimizde fırçalarla badana yapmaktı yeri geldiğinde.
*
"adı yok yeni hayatımdı."

üniversiteye başladığımda yeniden kurduğum hayatımın değişmeyen tek parçasıydı.bu kez anayasa derslerine denk gelen perşembe saatleriydi.anayasadan vazgeçip dergime gelişlerimdi.ve artık istanbuldu, beyoğluydu adı yok..adapazarının istanbula uzanan kolu,11 yıllık bir mutluluk hikayesiydi.şimdi 11yaşında, her mevsime kendi rengini veren kocaman bir yürek "adı yok" .biz onu ne kadar büyük seversek ,adıyok okadar büyüyor... ve dillerde tek cümle yankılanıyor.. "biz güzeliz gel sende güzelleş.."

6 yorum:

Rüyacı dedi ki...

Ezgi,
Adı yok bir dergiymiş. "biz güzeliz gel sende güzelleş.." cümlesinden yola çıkıp meyhaneleri dolaşır gibi oldum bir an. Bu saatte kapalı tabi hepsi. O cümle bir slogan gibi algılanmalıysa, Ya oturmamış oradaki yerine, yada orada sızıp kalmış gibi. İçinde bitirememişsin belki. "Adıyok içinde saklı" falan gibi bi cümleye yaslansa belki, belki biraz daha düzgün duracak gibi mi ne?

'ez' dedi ki...

slogan değil aslında.. hele öyle meyhane durumları hiç değil (: bu bir dergi evet. adı olmayan ama sözü boyundan büyük olan bir dergi. içinde olmadan hissedemeyeceğin bir büyü bu.. gel katıl aramıza bak hem güzelleşiyosun hemde sözün içinden taşıyor. hehe.. bi bakmak istersen www.adiyok.com adresi 24 saat hizmetinde.. hoş kal..

Rüyacı dedi ki...

Bitmez ki...

'ez' dedi ki...

bitmeyen?

Rüyacı dedi ki...

Sözün içinden taşması,
Görebildiğim kadarıyla Derginin içeriği,
Benim de bu tuhaf anlatı tarzım,

'ez' dedi ki...

evet biraz ilginç anlatman, hoş.. boyundan büyük içi var inan :)