29 Haziran 2008 Pazar

yağmur yağdıran grup TRAVİS!

Bugün kendim için bir şey yaptım. Epeydir kurtulamadığım bir hafta daha da kurtulamayacağım kasvetli halimden arınmak adına inanılır gibi değildi bu… Parkorman’ a kurulan platformda izlediğim 3ayrı performansın ayrı ayrı tadı damağımda kaldı. Binboa elinden gelenin fazlasını yaparak konser alanını festivale çevirmişti. Minik hediyeleri vardı her biri birbirinden güzel olan…
*
Sahneye ilk çıkan ‘SAKİN’ idi. Mor ve ötesinin ilk halini andıran belki biraz daha kendine güvenen küstah tarzıyla muhteşem şarkılarını söylediler. Piyasaya karışıp çizgiyi bozmalarından korkarım. Favorimi sona sakladılar bi’ gülümsedim o an:)
*
“bu yağmur dinmez ki âdemden beri yağar durur
telaşta bu kez tekrardan ibaret abiler
sorumlu olur mu erken çöken kış akşamında
görürsen haber ve o mutlu insandan”
*
Ardından sahneyi alan Mor ve Ötesi bana hediye gibi ilk 2 albümlerinden söylediler çoğunlukla. 9 sene sonra onları tekrar konser sahnesinde izlemek güzeldi. Kendi kendime neyi protesto ediyorsam sanki... Gitmedim ama sonuç olarak birdaha konserlerine, minik tepkimle başbaşa yaşadım. İlk şarkılarının tadını arayıp da bulamıyorum artık. Zaten hep böyle oluyor… O yüzden artık yeni çıkan guruplar fazla piyasaya karışmasınlar diye dua eder oldum. Kulağımdaysa geceye dair onlardan bu şarkı kaldı… Tıpkı eskiden olduğu gibi...
*
“yüzünden başlasam gitmeye uzaklara, duymasam kimseyi
sonu olmasa ummadık rüyalarda, eksilse yok olsa bile değer
bir gün kendimi bırakıp, sana anlatsam ne olduğunu
neden sözleri yuttuğumu, gerisi zaten gözlerinde l
ütfen beni hemen uyandır, ya da hep öyle bak yüzüme
ne kork benden ne uzaktan dinle lütfen beni uyandırma”
*

Sabırsızlanmaya başlamıştık ki ‘o an’ geldi ve artık TRAVİS sahnedeydi! Oturan ahalinin hepsi ayaklanınca nefes almakta dahi zorlandık sevgili ablam ve ben. 10yıl geciktikten sonra ilk kez gelmişlerdi Türkiye’ye. Onlar bir efsaneydi… Evet, yağmur yağdıran gruptu… Öyle kapıldık ki büyüye, nasıl geçti onca zaman anlamadık. O efsaneyi sona saklamışlardı yine. Kapanış olarak belirledikleri “Why does it always rain on me” başladığı anda bir sürü insan aynı anda şemsiye açtı. Görülmeye değer bir manzaraydı… Bilindiği üzere 1999 Glastonbury festivalinde kuru ve yapışkan geçen bir günün ardından Travisin sahneye çıkıp da bu şarkıyı söylemeye başladığı ilk andan sonra yağmur yağmaya başlamıştı ve grup için belki de en ilginç dönüm noktasıydı. İnsana böyle tesadüf mü olur dedirtmesinin ardından şarkı marş haline gelmiş idi… Bu şarkıyı canlı canlı dinleme fırsatım olduğu için keyfim oldukça yerinde yalan yok :) Umarım tekrar gelmek için bir 10sene daha beklemezler..
*
27.06

8 yorum:

Cihan TEKİN dedi ki...

VO-HOOO... BEN METALLİCA KONSERİNİ BEKLİYORUM... SAHNE ÖNÜ HEMDE... SENİ KISKANDIRAYIM BİRAZ BARİ... BEN TRAVİSİ KISKANDIM DA... PEK SEVERİM DURU SESİ :p

'ez' dedi ki...

ben o konsere davet aldım canım hiç kıskandırma boşuna:) ama metallicanın 3tane şarkısını seviyorum ben konserine gitmesemde olur.

servet dedi ki...

ezgicim arkaplandaki müzik rahatsız etti beni sanırım.kulaklık var kulağımda belki ondan da olabilir bilmyiorum ama :) neyse.2.şarkıyı beğendim evet:)

çok güzel bi gün geçirmişsin belli .sınavlardan sonra süper gelmiştir haliyle.çok da güzel anlatmışsın.bloguma bu yorumu yazan ezgi olamaz dermişim.kimsenin seni eleştirmeye hakkı yok gibi geldi bana..

'ez' dedi ki...

yok estf. eleştiri nitelikli yapıldığında iyidir bence. ama bazı insanlar sanırım ilgi çekmek adına olmadık cümleleri üşanmeden ard arda dizip eleştiri yaptığını sanıyor, üzücü...
neyse, yorumuna teşekkür ederim.

Adsız dedi ki...

orada bulunmuş bir zat olarak ve de aynı zamanda organizasyona hayran kalmış, senin de beğemene ve bu kadar güzel dillendirmene çok sevindim. içimize yağmur yağdırdı travis ve umarım bir dahaki yağmuru çok beklemeyiz. iyi geldi bu.

'ez' dedi ki...

benim bu daha neler neler söylemek isteyipte kelime seçememe kaygımı sanırım ancak orada olan bilirdi... teşekkür ederim beğenine sevgili idil..

kNtli dedi ki...

burda okuyunca biraz da yagmuru çok sevdiğimden merk ettim buldum sarkiyi hatta o şarkinin olduu albumu.. tek kelimyle bayıldım:) teşekkürler bana bir şey daha kattın:)

'ez' dedi ki...

sevindim:)